13 Dec 2012 - blog porumbei Articole    5 Comentarii

Columbofilia traznita (pseudopamflet)

 

O zicala veche spune ca eroarea este omeneasca dar ca perseverenta in eroare e lucratura dracului.Si nu spun asta nici cu aerul revoltatului si nici al resemnatului ci doar cu al aceluia care se amuza constatand ce aberatii naste orice apucatura obsesiva.

Dincolo insa de partea amuzanta a lucrurilor,ramane constatarea trista vizavi de cei   in cauza ca dovedesc, de ani multi si cu constanta, o lipsa evidenta a dorintei de a  recunoaste realitatea si de a interrelationa normal cu ceilalti.

Am aflat ca recent s-a infiintat o asociatie presupus columbofila intitulata pompos “Asociatia crescatorilor de porumbei jucatori de Galati Romania”.La prima vedere s-ar putea spune ca asta-i o treaba buna.Mai ales cand citesti in actul constitutiv ca scopul respectivei asociatii este,si aici citez, “de a coordona,proteja si incuraja cresterea porumbeilor de agrement din rasa jucatori de Galati in rasa pura in crescatorii din tara si din strainatate”.Absolut minunat a-i fi tentat sa spui.Cand insa descoperi si numele celor 3 (trei) fondatori deja se prevestesc semnele de putreziciune.Adica e de-a dreptul haios sa vezi cine isi descopera deodata virtuti protectoare ale unei rase pe care cei trei fondatori nu numai ca nu-i inteleg rostul pe lumea asta,dar au si hulit-o pentru c-a fost oficializata intr-o forma pe care ei n-o recunosc,asta si pentru ca refuza sa accepte realitatea din jurul lor.Sigur ca a accepta ideea ca traznaia asta ar fi opera si initiativa doar a celor trei ar insemna ca nu stim pe ce lume traim.

Trecand de la actul constitutiv la statutul asociatiei,prima impresie e ca s-au incurcat niste hartii intre ele si nu mai e vorba despre aceeasi asociatie careia abia ii parcurseram actul constitutiv.Dintr-o data scopul asociatiei devine atotcuprinzator,”uitand” ca s-a constituit in scopul “coordonarii si protejarii”unei singure rase,asa cum insasi denumirea sugereaza.Ca o closca protectoare afli ca de fapt asociatia asta are ca scop sa se ocupe de TOATE rasele de porumbei.Oooooops!!! Si instantaneu aflam si un alt scop “principal” izvorat din putul gandirii.I-auziti aici noblete in intentii:”Asociatia are ca scop principal reactualizarea,modernizarea si omologarea standardelor raselor de porumbei de agrement romanesti,precum si indeplinirea tuturor demersurilor necesare pentru inregistrarea acestor rase de porumbei de agrement romanesti in patrimoniul genetic al Romaniei”.Aaaaa,pai de ce n-ati zis-o fratilor inca de la inceput ca de fapt durerile voastre sunt altele,de fapt tot alea dintotdeauna?!  Pai de ce “reactualizarea si modernizarea” standardelor tuturor raselor cand pe voi va doare burta doar de una singura iar de restul nici cat negru sub unghie ca sa nu mai spun ca habar n-aveti ce-i cu ele?!

Dar culmea tupeului se iteste precum bomboana pe coliva, abia in paragraful urmator in care se  afirma,ca si cum autorii lui abia acum au aterizat de pe alta planeta,nici mai mult nici mai putin decat ca “Asociatia indeplineste rolul de unica entitate la nivel national,care are dreptul legal de a intreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea unei omologari unice la nivel national si international a standardelor raselor romanesti de porumbei de agrement existente in Romania,standarde care vor fi reactualizate si aprobate din punct de vedere al continutului de catre comisia de standardizare a asociatiei,comisie unica la nivel national”Mi-ro-bo-lant!!!!Su-blim!!!!Asa tampenii ti-e greu sa-ti inchipui ca poti citi.Dar pentru cine-si propune sa distreze lumea prin prostiile pe care le face mi se pare nimerit termenul ala de “unica entitate” fiindca se pare ca asta-i singura realizare.”Drept legal” sa faca si sa dreaga…?!Pai de unde “dreptul” asta?! Ori nu cumva si-or fi inchipuit ca prin dispozitia de incheiere judecatorul care a admis inscrierea in registrul asociatiilor si fundatiilor le-a acordat si oarece “drepturi legale”?!Nicidecum, au exact aceleasi “drepturi legale” ca si Asociatia crescatorilor de pisici cu ochii verzi.

Si chiar asa ,pana la urma ce si-or fi propus sa faca? La ora asta aproape toate rasele romanesti de porumbei sunt deja standardizate si omologate inclusiv la EE,.n-aveau decat sa se  uite pe lista.Aaaa,nu le place standardul ala de la jucatorul de Galati ca nu e facut dupa porumbeii lor?!Asta-i viata,n-au decat sa faca oricate standarde vor,sa vedem cine le-ar accepta.Daca tot au esuat lamentabil in tentativele de a ocupa oarece functii pe la Uniune ce s-au gandit,lasa ca facem noi asociatie noua si spunem ca suntem singurii care avem “dreptul legal” sa facem ce vrem? De rasul curcilor…

Vor sa organizeze concursuri cu moriscari?!Pai stiu ce-s aia si cum arata?Ori sunt la unison cu tampeniile unui derbedeu care spunea nu demult ca moriscarii sunt totuna cu cocostarcii crescuti de el?Ce treaba au moriscarii cu zburatorii lor? Moriscarii si zburatorii sunt aceeasi rasa?! Sigur,poate doar pentru orbi.Si cum de le-or fi devenit asa peste noapte atat de dragi,ca doar pana acum foarte putina vreme citeam ca-i considerau rusinea “rasei”, facand de ras “nobila rasa” care ar fi “galatenii”?A carei rase, a aleia inchipuite care in fapt e compusa din mai multe rase? Moriscarii vor avea un drum al lor,separat de cacealmaua asta numita “jucator de Galati”,la ce s-or  mai fi obosind sa le poarte de grija fiindca n-au nevoie nici de “protectia” si nici de “coordonarea” lor. In loc s-o lase moarta abureala asta cu varietatile diferite ale unei singure rase ca nu tine, fiindca miroase de la distanta ca nu-i intereseaza decat denumirea,care si pe aia o pronunta scrasnind din dinti fiindca include cuvantul “jucator”, insista de ani de zile cu aceleasi ineptii.

“Standardul rasei Jucator de Galati trebuie sa fie conform realitatii varietatilor din cadrul rasei”,asta scrie in statutul asociatiei asteia nou mosite,deci e limpede,vor sa “omologheze” o rasa care n-a fost si nici n-o sa poata fi vreodata omologata ca atare.

Si,in fine,ultima traznaie din statutul asociatiei:scrie acolo ca se angajeaza sa faca toate demersurile sa se afilieze la Uniune.Zau asa….. dupa ce zisera ca sunt singura “entitate” nationala cu “drepturi legale” de a face si-a desface cu porumbeii din Romania?! Pai le neaga prin propriile lor prevederi statutare  existenta si realizarile si vor sa se oboseasca sa incerce sa se afilieze lor?! E de-men-ti-al!!!!!

 

Bref,avem de-a face in fapt cu aceeasi vrajeala de 2 bani si aceleasi tentative inepte,imbracate de data asta intr-o poleiala avocateasca.Vazand numele avocatului care a redactat actele de infiintare ale asociatiei si care le-a si sustinut in instanta,e usor de priceput incotro bate vantul.Dar Uniunea poate mai are si ea prin conducere oameni care nu fac pe ei de frica in fata alora care umbla cu avocatii dupa ei si-or sa puna lucrurile la locul lor firesc.

5 responses to “Columbofilia traznita (pseudopamflet)”

 1. Sicora Fabian says:

  La inceput au facut ceva valuri, apoi s-au lamurit toti despre ce-i vorba: aceeasi Marie, cu alta palarie . . .
  Doar ca vor o palarie muult mai mare!

 2. nistor says:

  La multi si dvs.,s-aveti un an important alaturi de persoanele dragi.

  Referitor la ceea ce-am inceput anul trecut si ma refer in special la initiativa omologarii ca si rasa distincta a Moriscarului Romanesc noi speram ca in 2013 sa aiba si finalitate.Am tot explicat ca dorinta noastra nu-i un moft ci o cerinta impusa de niste realitati,atat vechi cat si actuale,prin urmare vom insista in ducerea ei la bun sfarsit.
  Am tot zis ca-mi fac timp sa fac niste poze pe care sa le atasez standardului,dar cum timpul e marele nostru dusman,n-am reusit.Sper ca in curand s-o fac si p-asta.

 3. funlw65 says:

  Personal, as vrea sa citesc un update despre noile proiecte ale dvs. si stadiul in care se afla :D. La multi ani si un an nou cu sanatate si impliniri!

  Vasi

 4. Valentin Tanase says:

  Corect, le lipsesc tigle.

 5. funlw65 says:

  Un lucru este evident: respectivii au probleme majore la mansarda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *