7 Feb 2013 - blog porumbei Articole    3 Comentarii

“Rasa de Galati” sau rasu’-plansu’

Pana aici sunt imagini cu porumbei “galateni” astfel cum ii gasim ilustrati prin diverse lucrari columbofile in care se face referire si la ei.Precum foarte lesne se poate observa caracterele morfologice specifice sunt in buna parte asemanatoare in multe privinte.Conformatia capului se potriveste intocmai cu descrierile existente,adica porumbeii au capetele rotunde sau rotunjite,cu fruntea bombata,exceptie facand ‘rasa” lui Ghita Rosu in cazul careia porumbeii au capetele putin alungite cu fruntea intr-o linie dreapta cu linia ciocului care este putin mai lung decat la ceilalti.Nu exista conformatie acvilina la nicio varietate prezentata iar marimea ciocului este intre scurta si mijlocie.

Mai departe urmeaza niste imagini care arata degradarea porumbeilor “galateni” si monstruozitatile care ne sunt astazi prezentate pe post de exemplare reprezentative ale acestui grup de porumbei.Culmea absurdului si-a ridicolului este pretentia unora ca exemplare de genul celor prezentate mai sus ar putea face parte dintr-o “rasa comuna” cu ceea ce-o sa vedeti mai jos.

 

 

 

Orice om de bun simt se va putea intreba cum s-ar fi putut ajunge in ultimii 30-40 de ani ca niste porumbei de talie relativ mica si cu trasaturi fine sa se fi transformat in ceea ce vedeti in aceste imagini. Initial s-a incercat explicatia unei evolutii in cadrul rasei batandu-se moneda pe trasformarile fara adausuri dinafara.HAI SICTIR! Altfel nu se poate reactiona in fata unei asemenea gogomanii fara seaman.Toti “botgrosii” si ‘dragonii” astia nu sunt nicidecum rezultatul unei selectii in cadrul unei rase dinainte cunoscute ci este fara discutie consecinta corcirii(da,asta da corcire pe bune!) intre exemplare din ceea ce toata lumea stia ca sunt ‘galatenii” si tot felul de rase cum ar fi:Voiajori Listi,Voiajori germani de frumusete,Voiajori de expozitie Show Homer(astia-s Sohomerii !!!) diverse rase de pescarusi(asta pentru fixarea desenului si berbecatura!),Voiajori de concurs(fiindca unii dintre ei mai si zboara) precum si posibil alte “ingrediente” care sa sustina toate aceste transformari.

Astazi,niste pierduti cu firea zbiara cat ii tin plamanii ca astia sunt “rasa adevarata de Galati selectionata de crescatori adevarati”.Din nou,HAI SICTIR,ca altfel chiar nu se poate.Agresivitatea cu care mancatorii de rahat sustin toate aberatiile astea nu se justifica decat prin faptul ca,probabil chiar ei insisi isi dau seama ca argumente logice n-au si-atunci isi inchipuie ca galagia tine loc de sustineri logice.

Existenta unei variante de expozitie a jucatorului galatean ar putea justifica existenta unor asemenea exemplare,insa doar a unora fiindca altele sunt de-a dreptul grotesti,grosolane in aproape toate trasaturile.Dar ca sa spui ca astfel de porumbei ar putea forma dimpreuna cu cei postati mai inainte o singura rasa inseamna ca minciuna si ticalosia ar putea fi ridicate la rang de virtuti. Intr-un final insa chiar nu-i problema mea ca unii urasc din toti rarunchii moriscarii dar ajung sa-i pupe-n cur daca asta ar folosi la legitimarea struto-balauro-sohomerilor acestora pe post de Jucatori de Galati,trecandu-i intr-un standard comun.Nemaivorbind ca habar n-au ce-i ala un standard, vor sfarsi ca pitigoii cu ghearele in gat atunci cand Moriscarul Romanesc autentic va fi omologat pana la nivelul EE  ca si rasa de sine statatoare.Inca putina rabdare si-o sa se puna capat si balamucului asta nesfarsit promovat si sustinut de-o mana de frustrati.

3 responses to ““Rasa de Galati” sau rasu’-plansu’”

  1. funlw65 says:

    Ceea ce se intampla este oarecum scuzabil. Principalele personaje nu sunt de origine romana. E singura explicatie pe care mi-o pot da pentru faptul ca se incearca distrugerea unor valori ale patrimoniului romanesc. Mai trist este ca dumnealor gasesc suporteri in randul romanilor. Pe acestia din urma ii rog sa-si reconsidere pozitia.

  2. nistor says:

    In cazul asta nu lipsa de caracter e marea problema,exista alte “defecte’ care trebuie de urgenta tratate.

  3. Gavros N says:

    Din pacate exista si oamanei fara caracter care cresc porumbei!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *